Кметът на район „Западен“ Димитър Колев се включи в официалното награждаване на победителите във фотоконкурса „КвАРТалът“. Той се организира от читалище „Никола Вапцаров-1928“ в квартал „Прослав“ и е с финансовата подкрепа на програма „Пловдив за младите“ на община Пловдив. На награждаването присъства и председателят на Временната комисия на програмата Ясен Михайлов.
Журито с председател Манол Николов имаше възможността да оцени над 170 произведения на 25 млади пловдивски фотографи. След оспорвано гласуване те излъчиха и победителите в отделните групи. В категорията до 18 години отличени бяха Иван Джогалов, Диян Кацаров и Екатерина Борукова. До 25 години победители станаха Димитър Караилиев, Робърт Узунов, Катерина Тодорова и Ирина Джогалова, а в категорията до 35 години – Мария Илиева и Борислава Ламбова. Награди получиха и трима малки участници – Мариан Свиленов, Ангел Караилиев и 11-годишната Симона Милева.
Фотоизложбата има за цел да провокира жителите на квартал „Прослав“ за осмисляне възможностите на културно-историческото и природно наследство на града, за развиване на демократични ценности и активно участие в гражданското общество. Конкурсът, който е за непрофесионална и професионална фотография на тема „Прослав през твоите очи“, се организира от Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1928” и е насочен изключително към младите хора, техните отговорности и творческа ангажираност. Фотоконкурсът се провежда всяка година и се предвижда поетапно в него да се включват останалите райони на Пловдив.

Comments are closed.