Хоров концерт на камерен хор „Иван Спасов“ се проведе тази вечер в Актовата зала на кметството на район „Западен“. Събитието бе под патронажа на кмета на района Димитър Колев и е в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

     Камерен хор „Иван Спасов“ е създаден през 1979-та година като Пловдивски младежки камерен хор от доц. Никола Лилов. Има богата история зад гърба си, като участва във всички по-големи престижни фестивали. Хорът осъществява концертни турнета в почти цяла Европа, като навсякъде завладява сърцата на публиката и печели множество награди. Репертоарът включва композиции от 9-ти до 21-ви век в разнообразни стилове – от произведения на Моцарт, Лист и Бах до „Бохемска рапсодия“ на великите Куин.

    Днешният концерт с вход свободен бе част от поредица от събития, включени в културния календар на район „Западен“. Те започнаха с големия майски концерт, който се проведе на 19-ти май в парк „Ружа“. На 3-ти юни от 10,30 часа на Братската могила се предвижда провеждането на детския карнавал „Мечта“ с водещ Ася Антонова. На 11-ти юни пред Младежкия център пък е планиран концерт за класическа китара „Музика в парка“. Културните събития продължават през есента с голям фолклорен фестивал на 20-ти септември в Актовата зала на районното кметство. Също за есента са предвидени изложба на фотографии на Соня Станкова и концерти на Дамски хор „Тримонциум“ и Арт група „Славена“.

Comments are closed.