Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Предстоят ремонти на автобусни спирки в район “Западен”

Дата на публикуване: 25.03.2024
Последна актуализация: 25.03.2024

Една от тях е спирката, която се намира на бул. “Пещерско шосе” срещу Хирургиите. От години тя е в изключително лошо състояние, както и прилежащото й пространство – разбит тротоар, който затруднява придвижването на пешеходците, кални точки и изоставени преместваеми обекти. Спирката е доста натоварена, като тя обслужва няколко автобусни линии и голям човекопоток, затова е в списъка с приоритети за администрацията.   

Ремонтът, който се финансира от бюджета на района, ще протече на два етапа. Първият етап започна на 24 март в 8,00 ч. и се премахна бивш търговски обект.

През втория етап спирковият заслон ще бъде временно преместен с няколко метра в посока изток. Цялото пространство ще се реконструира, като се залага на по-модерна градска визия. Дейностите ще обхванат: ремонт на прилежащата тротоарна настилка, спирковият заслон ще бъде върнат на мястото си, ще се разположат две пейки, кошчета и няколко кашпи със зеленина.

Предстои и реновиране на 4 автобусни спирки, които са в лошо техническо състояние.

Това са автобусна спирка №175 (срещу комплекс “Корона”), №315 (на ул. “Перущица” до МОЛ Пловдив), №316 (на бул. “Свобода” до МОЛ Пловдив), №432 (на ул. “Юндола” срещу ул. “Белица”).

“С предстоящата инвестиция целим да подобрим елементите от градската среда и да внесем доза естетика. Това неминуемо води и до едно по-приятно преживяване за гражданите – независимо дали са пешеходци или пътници, чакащи своя автобус”, споделя Тони Стойчева – кметът на района.