Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2OE5
Z7_PPGAHG800PTQ60QP77PFS12SP5

Забележителности

Братската могила

Братската могила (Пантеон „Братска могила“) е мемориален комплекс в Пловдив, посветен на падналите за Освобождението на България от османско владичество и по време на Балканските, Първата световна и Втората световна войни.

Намира се в източната част на парк „Отдих и култура“ в квартал Смирненски, Пловдив, България. Автори на проекта са арх. Любомир Шинков, арх. Владимир Рангелов и скулпторите проф. Любомир Далчев, Ана Далчева и Петър Атанасов

Братската могила уикипедия

Стадион „Пловдив“

Стадион „Пловдив“ (бивш „9-и септември“) в гр. Пловдив е най-големият стадион в България. Стадионът има 55 000 (по данни на Иван Чорлев и Георги Илиев) седящи зрителски места. Намира се в парк „Отдих и култура“ в близост до Олимпийския гребен канал. Популярен във футболните среди като „Голямата къща“.

Стадион „Пловдив“ Уикипедия

 

Гребна база Пловдив

Гребната база в гр. Пловдив е спортно съоръжение, предназначено за упражняване на спорта гребане. Намира се в парк „Отдих и култура“, непосредствено до стадион Пловдив и пловдивския зоопарк. Това е най-голямата подобна база на Балканите, където могат да се провеждат състезания по гребни спортове.

Гребната база Уикипедия