Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Деца от ДГ „Елица“ поставиха къщички за птици в парк „Ружа“

Дата на публикуване: 16.12.2022
Последна актуализация: 05.07.2023

С къщички за птици е оборудван от днес парк „Ружа“ в „Западен“. Прекрасната инициатива е на децата от група „Сладурчета“ от ДГ „Елица“ и техните родители, които заедно с кмета Димитър Колев ги монтираха днес.
Къщичките са ръчно изработени от самите деца. Те са 24 на брой, като по традиция се поставят именно зимата, за да осигурят добри условия за гнездене на бъдещите си обитатели. У нас в подобни къщички могат да се приютят над 60 вида птици, като най-често това са полски врабчета, синигери и мухоловки.
„Адмирации за страхотната идея. Чудесно е, че децата от малки се учат да се грижат за природата, чувствам се изключително щастлив, че съм част от подобно начинание“, заяви кметът Димитър Колев, който се включи в монтирането на къщичките.
Инициативата беше уважена и от кмета на Пловдив Здравко Димитров и директора на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев, които по същото време провеждаха залесителна акция в „Ружа“. Те разгледаха изработените от децата къщички, като оцениха високо усилията, които полагат в защита на птиците.